H

8. СУ "Васил Левски"

Нашето училище
Училището ни е ОСМО,
Най-доброто на света!
Тук научих наш`то слово,
Как да смятам и чета!
      Екатерина Светецова – ІV б

Свободна детска библиотека

От началото на месец май 2017 г. на разположение на учениците ни е още едно интересно кътче - свободна детска библиотека и читалня. То е разположено във фоайето на втория етаж на 8. СУ "Васил Левски". Създаването на това прекрасно място е по инициатива на Софи Каменова - бивша ученичка на 8. СУ, а понастоящем - на Американския колеж в София.

Новата придобивка носи ежедневно много радост и забавни мигове на учениците по време на техните междучасия и свободно време. Тук те могат да намерят книжки за най-малките, детски романи, приказки и енциклопедии, дарени от приятели и съмишленици на Софи.

Благодарим ти, Софи! Нашите ученици оценяват твоя подарък и обещават да се грижат за новите си "приятели"!

Разгледайте галерията

Приложно творчество

Креативни и актуални с нуждите на времето, учениците от V а клас изработиха калъфчета за телефоните си в час по "Технологии и предприемачество".

Из Слънчевата система

Със завидно усърдие и креативност учениците от 4б клас сътвориха модели на Слънчевата система. Разгледайте страхотните им произведения!

1

2

6

На посещение в Био град София

В последния ден на месец май третокласниците от 8 СОУ "Васил Левски" посетиха първата био градина за деца в България - "Био град София". Учениците бяха заинтригувани да разберат как се отглежда здравословна храна в града и не пропуснаха възможността да се изявят като градинари.

Още снимки

Сдружение "Био град София" е партньор на 8 СОУ в проекта "Растителни оазиси", насочен към създаване на образователна био градина в Зелената класна стая на училището.

Заедно срещу дискриминацията

Днес, заедно с учениците от 7б клас изследвахме темата за отношението си към различните от нас. Учениците представиха сцени с помощта на кукли, собственоръчно изработени от импровизирани материали. Часът завърши с дискусия, в която младите участници споделиха своите впечатления от преживяното и изведоха забележителни изводи.

Занятието бе водено съвместно от Цвети Лозанова и Виктор Велчев и е част от дейностите, свързани със сътрудничеството на 8 СОУ с Театър „Цвете“ по проект „В защита на нашите права“.

Още снимки от събитието