H

8. СУ "Васил Левски"

Нашето училище
Училището ни е ОСМО,
Най-доброто на света!
Тук научих наш`то слово,
Как да смятам и чета!
      Екатерина Светецова – ІV б

За нашите първокласници

Деня преди първия учебен ден слагате детето да си легне по-рано, така че да се чувства добре сутринта. Раницата, пълна с моливи, тетрадки, лепило, химикали, е поставена пред входната врата. Тоалета за толкова важният първи учебен ден виси огладен на закачалката.

Прочети още...

Психологически характеристики на прехода от начално към средно образование

При прехода от начално към средно образование децата трябва да се адаптират към новата среда: преподаваните предмети, увеличаването на броя на учителите, различни стилове на преподаване, новия изучаван учебния материал.

Прочети още...

Съвети за безопасна ваканция

Как да удържим натиска за неограничена свобода и да помогнем на децата си да преживеят една незабравима ваканция, без да пострадат? Ето някои изстрадани съвети.

Прочети още...

Ако обиждат детето ви в училище...

Какво е най-правилно да предприемете?

Ако сте разбрали, че вашето дете е било обидено от някого в училище, каква ще бъде първата ви реакция? Вероятно, ще искате да го защитите и да накажете виновника. Но, струва ли си да се поддавате на този импулс? Как да постъпим в подобна ситуация: веднага да отидем в училището, при директора и да направим „разбор” на случилото се; да разговаряме насаме с учителя след часовете; сами да намерим виновника или просто да поговорим с детето си и никъде да не ходим?

Прочети още...

Децата и развода

Все по-често в браковете днес стига до раздяла, а много от тези семейства са с деца. Родителите, които се развеждат, често се притесняват за ефекта на развода върху децата. По време на този труден период, родителите могат да бъдат заети със собствените си проблеми, но продължават да са най-важните хора в живота на децата.

Прочети още...

Кога да потърсите специализирана помощ за вашето дете?

Родителите обикновено са първите, които откриват, че детето им има проблем с емоциите или поведението. И все пак, решението да потърси професионална помощ може да бъде трудно и болезнено за един родител.

Прочети още...

Как да изберем училище?

От древни времена седем годишната възраст е повратна за децата, защото от този момент нататък приоритет в отглеждането им става образованието. В днешно време можем да пратим детето в държавно или частно училище, някои родители имат идеи, че обучението може да се случва в домашни условия. Опитът от първите училищни години има дълбок ефект върху уменията, нагласите и способностите по-късно в живота. Не е преувеличено да се каже, че при избора на начално училище и начален учител, до известна степен, е избор на човекът, който искате вашето дете да стане.

Прочети още...