H

8. СУ "Васил Левски"

Нашето училище
Училището ни е ОСМО,
Най-доброто на света!
Тук научих наш`то слово,
Как да смятам и чета!
      Екатерина Светецова – ІV б

Социални услуги за деца в общността

Списък на лицензираните доставчици на социални услуги на територията на цялата страна, които предоставят услуги за подкрепа на деца и семейства, за промяна на отклоняващото се и неприемливо поведение при децата, за изграждане на позитивни модели за отглеждане и възпитание на децата, за работа със специални нужди и др.


Информация за същността на всеки един вид социална услуга

За нашите първокласници

Деня преди първия учебен ден слагате детето да си легне по-рано, така че да се чувства добре сутринта. Раницата, пълна с моливи, тетрадки, лепило, химикали, е поставена пред входната врата. Тоалета за толкова важният първи учебен ден виси огладен на закачалката.

Прочети още...

Психологически характеристики на прехода от начално към средно образование

При прехода от начално към средно образование децата трябва да се адаптират към новата среда: преподаваните предмети, увеличаването на броя на учителите, различни стилове на преподаване, новия изучаван учебния материал.

Прочети още...

Съвети за безопасна ваканция

Как да удържим натиска за неограничена свобода и да помогнем на децата си да преживеят една незабравима ваканция, без да пострадат? Ето някои изстрадани съвети.

Прочети още...

Ако обиждат детето ви в училище...

Какво е най-правилно да предприемете?

Ако сте разбрали, че вашето дете е било обидено от някого в училище, каква ще бъде първата ви реакция? Вероятно, ще искате да го защитите и да накажете виновника. Но, струва ли си да се поддавате на този импулс? Как да постъпим в подобна ситуация: веднага да отидем в училището, при директора и да направим „разбор” на случилото се; да разговаряме насаме с учителя след часовете; сами да намерим виновника или просто да поговорим с детето си и никъде да не ходим?

Прочети още...